Pour ce Grand Ecran, il y aura un peu d'attente si vous n'avez pas le haut débit Pour ce Grand Ecran, il y aura un peu d'attente si vous n'avez pas le haut débit Grand écran Grand écran Grand écran Grand écran

Letra de Loís Capitan escrita a Marcelin Boule per li anonciar la descobèrta de la 1èra esqueleta de La Ferrassia per Danís Peyrony (23/09/1909).

Nòta manuscrita e crocadís de l'abat Enric Breuil descrivant la sepultura de l'Òme de La Ferrassia (Archius del Musèu de l'Òme, París).

Carta postala mandada per Danís Peyrony a Marcelin Boule lo 5 de genièr de 1918 per li anonciar la represa de sos trabalhs a Las Aisiás.
Aquò’s amb la descobèrta de las primièras clòscas de Neandertal qu'es nascuda la preïstòria fai 150 ans.
En seguida de Marcelin Boule e d'Enric Vallois, Joan-Loís Heim tòrna préner l'estudi dels fossils de La Ferrassia : un òme, una femna e 5 dròlles. Evòca son parcors de paleoantropològ.
Lo film complet del SFRS presentant la Reconstitucion de la clòsca neandertaliena de la Chapelle aux Saints per Joan-Loís Heim es visible sul siti del CERIMES.
Aquela reconstitucion a permés de redreçar l’esqueleta de Neandertal en posicion bipèda.
Reconstitucion de la votz de Neandertal per Joan-Loís Heim (Laboratòri d'Antropologia del Musèu de l'Òme, París) e Loís-Joan Boë (Institut de la Comunicacion Parlada, Grenoble)
Joan-Loís Heim e la reconstitucion del Musèu de Mettmann
La creissença dels Neandertalians seriá belcòp mai rapida que la dels Homo Sapiens d’aprèp lo professor Heim
Professor al Museum Nacional d'Istòria Naturala, Joan-Loís Heim contunha de menar d’escavaments en Egipte e en Mongolia.
« New Goddess » per Silviana Pouchot e reconstitucion d'un òme de Neandertal per E. Daynes © Philippe Plailly / Eurelios
Neandertal e Cro Magnon aurián poscut s'apariar ? Se son rencontrats e son de la meteissa espècia ?
L’Òme de La Ferrassia, Musèu de l’Òme, París
Ipotèsi d'una disparicion : la pista demografica expausada per Joan-Loís Heim.
Seguida | Article | Biografia | Publicacions | Somari