Artistas, franconís crean, compausan e vivon en terra occitana.
 

« L'òme es una creacion del desir e pas del besonh »
Gaston Bachelard, factor vengut filosòfa


Lo dever de solelh de Bernadeta Lafont

Per lor cinquena edicion, los Rencontres Boissonièrs an fait plan fòrt en aculhir tota la jornada Bernadeta Lafont venguda presentar un genial documentari signat Andrieu S. Labarthe que conta sos 50 ans de carrièra e demai dos de sos films recents onte balha la plena mesura de son engenh. Una natura, una granda comediana e una fòrt brava persona que a jamai l'aire trista o fonhosa : « Fàcia al public ai, çò-ditz, un dever de solelh ! » Serà plan segur estat nòstre solelh aquel divendres 13 de febrièr 2009, puslèu fresquet en Perigòrd Negre.

La seguida de las aventuras de Tibal lo Garrèl, saga occitana universala

« Tibal lo Garrèl », lo primièr roman escrit deliberadament en occitan en Perigòrd, per Loís Delluc en 1958, coneis cinquanta ans pus tard una revirada de la segonda partida en francés dins una edicion bilingüa occitan/francés en condicion de far viatjar lo jove Tibal dins lo monde « modèrn » sens per aquò lo despartir de sa lenga pairala. L'ocasion de rencontrar l’eròi d'un roman apassionant, raconte del temps dels uganauds escrit per los joves dels país d'Òc, amb de mai las illustracions de Jacme Saraben dins la granda tradicion de las de Julian Saraben, son pair, autor de las illustracions de la primièra edicion de Jacon lo Crocant.

« Coquine » dins las pradas aquest estiu a Mont Pasièr

Aquela granda creatura ròsa s'apèla « Coquine », es signada Leslie Bigelman, artista de New York que ven de s'installar a Mont Pasièr e que a la fèrma intencion de far bolegar las causas dins aquela legendària bastida. Amb Tony Crosbie, artista irlandés ferotjament estacat a la libertat d'expression que considèra coma lo ben lo mai preciós sur Tèrra, a fondat l'associacion « Obrir l'Art Contemporanèu » que presenta jusca al 31 d’agost de 2008 una vintena d’escalpraduras audaciosas e vesiadas, plantadas coma tant de sentinèlas embelinairas a l’entorn de la citadèla medievala.

Carole Laure presenta son film « La capture » al cinemà Lux a Boisson

« LA CAPTURE » de Carole Laure : lo poder de dire non

Tot lo monde a enquera en tèsta son clip « Save the last dance for me » corografiat per Edouard Lock amb la brava Loïsa le Cavalier ont dançava tant amb sas mans coma amb son agach mutin… Carole Laure, la genta dròlla de Quebèc, la Solanja del film de Bertrand Blier « Préparez vos mouchoirs » èra al Boisson, aquel dissabte 14 de junh, per merendar en companhia del public vengut plan nombrós assistir a la projeccion en avant primièra de son novèl film « La Capture » que remportèt un brave succès.

Articles precedents